Kako ojačati imunitet kod djece

Nova školska godina je počela. Što znači da od ponedjeljka do petka imate puno više slobodnog vremena ali to takođe znači da će vaša djeca biti izložena ogromnom broju bakterija i drugih uticaja koji mogu oslabiti njihov imunološki sistem.

 

Ako niste pažljivi, ovaj jaki uticaj bakterija može uzrokovati da se vaša djeca razbole. Umjesto da se borite protiv bolesti nakon što je ona tu, predlažemo da preduzmete najbolju dostupnu obranu, a to je snažan imunološki sistem!

 

Podržavajući imunološki sistme vašeg djeteta, možete ih zaštititi tijekom cijele godine. Radite za implementaciji ovih jednostavnih životnih situacija i možete učiniti svoju djecu spremnom da se suoče sa bilo kojom školom ili školskom obavezom.

 

Eliminirajte namirnice koje aktiviraju neželjene simptome

 

Za sve nas bitno je uklanjanje hrane koja pokreće neželjene simptome kako bismo mogli pobijediti prehladu prije nego što se to dogodi. To je iz razloga što se imunološki sistemi moraju boriti, žargonski rečeno, u jako puno bitaka. Ukoliko je ishrana vaših mališana zasićena sa namirnicama koje mogu aktivirati neželjene simptome, često se dešava da njihovi organizmi nisu u stanju odbraniti se od uticaja bakterija.

 

Iako se osjetljivost i netolerancija razlikuju od djeteta do djeteta, zajednički uzroci uključuju hranu koja sadrži slijedeće komponente:

 

  • Aditivi
  • Konzervansi
  • Rafinirani šećer
  • Djelomično hidrogenirano ulje (nalik na ono koje se nalazi u brzoj hrani)

 

 

Obezbjedite mališanima ishranu bogatu vitaminima i mineralima

 

Osim uklanjanje hrane koja pokreće neželjene simptome obraćanje pažnje na to da vaše dijete ima vitaminima bogatu i hranjivu prehranu predstavlja jedan od glavnih momenata u prevenciji prehlade i radznih bolesti. Imunološki sistem daje osnovni temelj za dobro zdravlje.

 

Vitamini igraju veliku ulogu u funkciji mozga i unapređenju dječije pažnje. Kada vaše dijete pokušava ostati budno i procesuirati složene misli, moraju imati dovoljno enegrije za te složene zadatke. Da bi im pomogli da dobiju potrebne količine vitamina, dodajte voće i povrće uz svaki obrok.

 

Tijelo vašeg djeteta koristi minerale i proteine ​​iz raznih razloga, uključujući i rast. Dok su djeca mlađa, oni ubrzano rastu tako je i potreba za vitiminima i mineralima povećana.

 

Masnoće  predstavljaju još jednu od potreba organizma mališana. Masnoće imaju i negativnu konotaciju. Povezane su sa pretilosti i tromosti. Bitno je da znamo da imamo dobre i loše masnoće. Masnoće koja se nalaze u brzoj hrani doista vas čine tromima, umornima i uzrokuje debljanje. Međutim, zdrave masti, poput onih koje se nalaze u avokadu, imaju suprotan učinak. Te masti vam daju vitalnu energiju potrebnu za suočavanje sa svakodnevnim obavezama.

 

Pustite ih da prave “pite” od blata

 

Igranje u blatu izlaže tijelo mališana stranim mikrobima pomažući da se u tijle stvore prirodna antitijela koja će pomoći u borbi protiv polesti prije nego se ona pojavi

 

Možda ne želite da vaše dijete napravi veliki nered igrajući se u blati, ali svjedeno treba to da omogućite. Neka se igraju u prljavštini! Izlaganje djece prljavštini u isto vrijeme je i izlaganje mikroorganizmima koje sadrži. To im omogućava da razviju antitijela koja jačaju njihov imunološki sistem.

 

 

Preskočite sredstva za sterilisinje ruku

 

Generlano gladajući svako od nas s vremena na vrijeme ima potrebu da detaljnije očisti ruke nekim od sredstava za sterilizaciju ruku. Ali u najvećem broju slučaja bitno je da se držite starih načina tj. vode i sapuna. Sredstva za sterilizaciju djeluju trenutno i brzo mogu ubiti veliki broj bakterija, ali upravo je to ono što nas čini ranjivi jer je našem organizmu potrebna stalna izloženost određeneim mikrobima kako bi jačali naš imunološki sistem.

 

"Igranje u blatu izlaže tijelo mališana stranim mikrobima pomažući da se u tijle stvore prirodna antitijela koja će pomoći u borbi protiv polesti prije nego se ona pojavi."

 

Potrudite se da vam je cjelovečernje spavanje prioritet

 

Spavanje je još jedan bitan element imunološkog sistema. Ako se tijelo bori da ostane budno, to će učiniti ga ujedno činiti manje sposobnim da se bori protiv bolesti. Držite se redovoog vremena za ležanje i spavajte i učinite to maksimalnim prirotetom. Na ovaj način ćete učniti još jedan korak koji će Vas i Vašu porodicu učiniti zdravijom.

 

Peuzeto sa: APO GRUPA Vaša apoteka

 

Informacije

Ovim putem smo vam željeli omogućuti da lako pronađete preparate koji će vam pomoći u očuvanju zdravlja, samoliječenju te njezi kože i kose. Naši stručni farmaceuti vam stoje na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice kod izbora preparata. Možete nas kontaktirati mailom na info@internetapoteka.ba, telefonom na +387 35 281 555 ili putem kontakt forme. Ukoliko na našoj stranici ne možete pronaći određeni preparat, kontaktirajte nas i pokušat ćemo ga nabaviti.

*Prema Zakonu o lijekovima i medicinskim sredstvima Bosne i Hercegovine (Službene novine 58/08) i prema Zakonu o apotekarskoj djelatnosti (Službene novine 119/08) lijekovi i medicinska sredstva ne smiju se prodavati putem interneta.

Kontakt

  • +387 35 281 555
  • info@internetapoteka.ba

Facebook

 

Copyright SUPER Apoteka (c) 2016.