Prednosti zelenog čaja

Pozitivni učinci zelenog čaja na zdravlje ljudi propagirani su od strane različitih kultura širom svijeta već hiljadama godina. Visok nivo antioksidanasa i hranjivih sastojaka čine ga korisnim na mnoge načine, a istraživanja pokazuju da može pomoći smanjenju rizika od nekih vrsta karcinoma, u održavanju idealne tjelesne težine i radu centralnog nervnog sistema.   Prednosti zelenog čaja   Zeleni čaj je napravljen od nefermentiranog lišća biljke čaja. Upravo iz razloga što nije fermentiran poput crnih čajeva, ima veću koncentraciju antioksidansa (tzv. Polifenoli). Ist..

Pročitaj više...

Prirodna zaštita od sunca

Kako se topliji dani približavaju vrijeme je da počnete razmišljati o “iskopavanju” ljetne odjeće, kupaćih kostima i ostalih neophodnih ljetnih dodataka. Ovo je takođe znak da svoju kožu počnete pripremati za izlaganje suncu.   Bitno je početi na vrijeme!   Što više istražujete, otkrit ćete da izlaganje kože suncu nije problem (to je ustvari korisno za vaš organizam) ako hranite kožu pravim hranjivim tvarima kako biste je adekvatno pripremili. Sunce nije problem, ukoliko svoju kožu zaštitimo iznutra prema vani. Naravno bitno je procjeniti kada je koži dovoljno sunca i ..

Pročitaj više...

Deset moćnih namirnica koje potiču imunitet, a svima su dostupne

Iznenadit ćete se kako neke od prilično svakodnevno dostupnih namirnica imaju moć očuvati vaš imuni sistem.     Jogurt Probiotici, ili “žive aktivne kulture” koje se nalaze u jogurtu su zdrave bakterije koje zadržavaju crijevni trakt bez bakterija koje uzrokuju bolesti. No, uvijek trebate pripaziti da jogurti sa polica marketa ne budu previše zaslađeni. Čitajte deklaracije o sadržaju proizvoda. Jednostavne vrste (koje mogu biti začinjene cimetom i svježim voćem) su najblji izbor, ali i one sa manje od 8 grama šećera također su zdrava opcija. Ako vas mrzi tragat..

Pročitaj više...

Oporavite zdravlje i kreativnost na putovanju

Putovanje je jedna od najboljih zdravlju korisnih aktivnosti. Pomaže kako tjelesnom i duševnom zdravlju. Naravno, ako ne dopustite da vam cijeli ugođaj pokvari stres.    Najveća korist putovanja je količina kretanja. Znate koliko je važan konstantan pokret, zar ne? Znate da je to najbolji način da poboljšate svoje zdravlje. Ne samo da ćete sami pomoći sebi da izgubite težinu, već osiguravate pravilan rad srcu i plućima. Cijeli kardiovaskularni sistem je u funkciji, a krvni pritisak se normalizuje.   Pješačenje će vam pomoći smanjiti razinu stresa. Zadovoljstvo pješač..

Pročitaj više...

Kako ojačati imunitet kod djece

Nova školska godina je počela. Što znači da od ponedjeljka do petka imate puno više slobodnog vremena ali to takođe znači da će vaša djeca biti izložena ogromnom broju bakterija i drugih uticaja koji mogu oslabiti njihov imunološki sistem.   Ako niste pažljivi, ovaj jaki uticaj bakterija može uzrokovati da se vaša djeca razbole. Umjesto da se borite protiv bolesti nakon što je ona tu, predlažemo da preduzmete najbolju dostupnu obranu, a to je snažan imunološki sistem!   Podržavajući imunološki sistme vašeg djeteta, možete ih zaštititi tijekom cijele godine. Radite za impl..

Pročitaj više...

Držite lijekove dalje od djece!

Savjetovanje roditelja male djece je svakodnevni posao farmaceuta. Pored savjeta o ishrani, pelenama, odgovarajućoj higijeni i njezi kože, savjeti koje farmaceut najčešće upućuje roditeljima odnose se na pravilno korištenje lijekova u odnosu na njihovo dijete. Neizostavna je i uloga farmaceuta u smirivanju uznemirenog roditelja odgovarajućim stručnim savjetima, ukazujući mu, pritom, na najbolji način rješavanja problema ugroženog zdravlja njegovog djeteta.   Opće je poznato i istaknuto u svim uputstvima o lijeku za bolesnike – lijekove treba čuvati izvan pog..

Pročitaj više...

Informacije

Ovim putem smo vam željeli omogućuti da lako pronađete preparate koji će vam pomoći u očuvanju zdravlja, samoliječenju te njezi kože i kose. Naši stručni farmaceuti vam stoje na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice kod izbora preparata. Možete nas kontaktirati mailom na info@internetapoteka.ba, telefonom na +387 35 281 555 ili putem kontakt forme. Ukoliko na našoj stranici ne možete pronaći određeni preparat, kontaktirajte nas i pokušat ćemo ga nabaviti.

*Prema Zakonu o lijekovima i medicinskim sredstvima Bosne i Hercegovine (Službene novine 58/08) i prema Zakonu o apotekarskoj djelatnosti (Službene novine 119/08) lijekovi i medicinska sredstva ne smiju se prodavati putem interneta.

Kontakt

  • +387 35 281 555
  • info@internetapoteka.ba

Facebook

 

Copyright SUPER Apoteka (c) 2016.